Sosyal Hizmet Öğrencilerinin Evli Çiftlerin Bütçe Yönetimine İlişkin Görüşlerinin İncelenmesi - Ercan, F.Zehra; Danacıoğlu, Sümeyye; Kesen, Nur Feyzal (My University, 2022)
Evlilikte bireylerin aldığı ekonomik kararlar diğer aile bireylerini de etkilediği için bütçe konusu çiftler arasında konuşulması gereken önemli bir konudur. Yapılan araştırmalar göstermektedir ki konuşulması önemli bir konu olduğu halde konuşulması en zor konular arasındadır ve evlilik ilişkisini etkilemekte ve ondan etkilenmektedir. Bu araştırmada evlilikte bütçe konusu incelenmiş ve geleceğin aile danışmanı adayları olan sosyal hizmet öğrencilerinin evli çiftlerin bütçe yönetimine ilişkin görüşlerini incelemek amacıyla 342 sosyal hizmet öğrencisine online anket uygulanmıştır. Toplanan veriler SPSS 20 programı kullanılarak ki-kare testiyle analiz edilmiştir. Araştırmanın en önemli bulgusu, katılımcıların bazı sorulara verdiği cevapların anne-baba eğitim düzeyine göre anlamlı olarak farklılaştığıdır. Bir diğer önemli bulgu ise sosyal hizmet öğrencilerinin bütçe konusuyla ilgili farkındalık düzeylerinin yüksek olmasıdır.
Keywords: Sosyal hizmet; Aile danışmanlığı; Evlilikte bütçe; Sosyal Hizmet Öğrencileri