Security Patrol Control and Data Transfer Performance Analysis of Campus Network Using Wireless Mobile Nodes - Pala, Zeydin (My University, 2016)
Hayatımızı kolaylaştıran her bir çözüm, önerilen her bir yöntem, sorunlara bir bakış açısı getirir. Kablosuz çözümler artık hayatımızın her noktasında yer almaktadır. Bu çalışmada hem kampüs güvenliği hem de güvenlikçilerin görev sorumlulukları ön plana çıkarılmış ve mobil kablosuz bir devriye sistemi önerilmiştir. Amaç, daha etkin ve daha kontrol edilebilir bir modelin ortaya konulma çabasıdır. Tasarlanan ağ sisteminin ana temasını iki şey oluşturmaktadır: Bunlardan birincisi, kampüs çevresini tanımlayan yörüngede dolaşan mobil bir düğüm, ikincisi ise toplanan bilgilerin gönderileceği hedef istasyonudur. Mobil düğüm kampüs çevresini gezerken, kablosuz ağ dolaşım özelliği sayesinde, tüm erişim noktalarından faydalanarak, verileri hedef istasyona göndermiştir. Tasarlanan beş ayrı senaryoda, farklı iletim standartları kullanılarak, veri iletim başarımı ile beraber gecikmeler değerlendirilmiştir. Ağ sistemi tasarımında, Riverbed Modeler Academic Edition 17.5 PL6 (OPNET) kullanılmıştır. Böylece hem IEEE 802.11g hem de IEEE 802.11n standardı ile veriler başarılı bir şekilde merkez istasyona iletilmiştir. Veri iletimi esnasında, mobil düğüm her bir erişim noktasından uzaklaştıkça, merkeze iletilen veri hızları da düşmektedir. Bu çalışmada önerilen güvenlik devriyesi modelinde elde edilen analiz sonuçları, düşük hızlarda ayarlanan kablosuz iletim cihazlarının daha iyi başarım sağladığını göstermiştir.

Each method suggested for each solution to simplify our lives brings a perspective towards problems. Wireless solutions are now included in every aspect of our lives. In this study, duties and responsibilities of both campus security and security guards were brought to the forefront and a wireless mobile patrol system was suggested. The aim was to put forth more effective and more controllable model of the efforts. The main theme of the designed network system created in two cases: The first one is a mobile node circulating in orbit that defines the campus environment. The second one is sending the collected information to the target station. While the mobile node was visiting around campus, it took the advantage of all access points and sent collected data to target stations with its roaming feature. Five different scenarios were designed and different transmission standards were used to evaluate delays with data transmission performance. In the network system design, Riverbed Modeler Academic Edition 17.5 PL6 (OPNET) was used. To conclude, both IEEE 802.11g and IEEE 802.11n standard data were successfully transmitted to the central station. As the mobile node went farther away from access points during data transmission, data transfer rates decreased. In the security patrol model suggested here, the obtained analysis results showed that wireless transmission devices arranged in lower speed were more successful.
Kampüs Ağlarında Kablosuz Mobil Düğümler Kullanılarak Güvenlik Devriyesi Kontrol ve Veri Transfer Performans Analizi