İhracatta Akreditifli Ödeme: Bal Sektörü Üzerine Bir Vaka Analizi - Toklu, İsmail Tamer (Muş Alparslan Üniversitesi, 2018)
Akreditif uluslararası ticarette yaygın olarak kullanılan bir ödeme şeklidir. Burada Milletlerarası Ticaret Odası (MTO) tarafından yayınlanan yeknesak kurallar akreditifin çerçevesini oluşturmaktadır. UCP 600 sayılı broşür olarak tanımlanan bu kurallar ihracatçılar tarafından detaylı olarak incelenmeyi gerektirmektedir. Türkiye dünyada en büyük bal üreticileri arasında sayılmasına rağmen, ürün çoğunlukla yurt içinde tüketilmektedir. Son yıllarda ihracat rakamlarında göreli artış olmasına rağmen bunun dünya ölçeğinde yeterli seviyede olduğu söylenemez. Bu çalışma akreditifli ödeme şekli ve ihracat bağlamında Türkiye bal sektörünün durumunu incelemektedir. Doğal bal ile ilgili bir akreditif vaka analizi olarak incelenerek ihracat pazarlama performansı değerlendirilmektedir. Çalışmanın paydaşlar için bir değer sunacağı düşünülmektedir.

Letterof credit is a widely used form of payment in international trade. The uniformrules issued by the International Chamber of Commerce (ICC) constitute theframework of the letter of credit. These rules, which are defined as UCP 600brochure, need to be examined in detail by exporters. Although Turkey isconsidered as one of the largest honey producers in the world, the products aremostly consumed domestically. Despite the relative increase in export figuresin recent years, it can not be said that it is at a sufficient level in theworld scale. The study examines the payment term of the letter of credit andthe status of honey industry in the context of export business in Turkey. Aletter of credit with related to natural honey is analyzed as a case study toevaluate export marketing performance. The study is considered to deliver avalue for stakeholders.
Letter of Credit Payment in Export: a Case Study on Honey Sector
anemon
Keywords: İhracat Pazarlaması; Akreditif; UCP 600; Doğal Bal; Export Marketing; Letter of Credit; UCP 600; Natural Honey