Andrew Mango’nun "Atatürk Modern Türkiye’nin Kurucusu" Eserine Tarihsel Açıdan Bir Bakış - Bilici, Kasım (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, 2020)
Türkiye ve başka ülkelerin tarihçi ve araştırmacıları tarafından Atatürk’ün hayat hikâyesi üzerine birçok kitap kaleme alınmıştır. Bunlardan birisi ise İngiliz yazar ve araştırmacı Andrew Mango olup, Atatürk'ün biyografisi olarak tanımlanan kitabını 1999 yılında yayınlamıştır. Bütün bu eserleri birbirinden ayıran en önemli fark ise kullanılan kaynaklar ve eserin yazımında izlenen tarih yazım tekniğidir. Özellikle Atatürk’ü anlatırken kullanılan kaynaklar çok fazla çeşitlilik gösterebilir. Bu kaynakların tarih yazım metotlarının doğru kullanılarak işlenmesi en çok dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir.
Keywords: Atatürk; Andrew Mango; Tarih yazımı; Biyografi