Muş İlinde Hayvan Potansiyelinin Değerlendirilerek Biyogaz Üretiminin Araştırılması - Çağlayan, Gizem; Koçer, Nilüfer (Muş Alparslan Üniversitesi, 2014)
The research of alternative new and renewable energy sources instead of nonrenewal energy sources continues. Biogas production from animal and plant wastes has been one of the most important research subjects recently. In this study, the place of cattle-dealing in Muş and amount of biogas produced from animal wastes were investigated

Enerji ihtiyacının arttığı günümüzde tükenebilir (fosil) kaynaklar yerine yeni ve yenilenebilir alternative kaynak arayışı sürmektedir. Hayvan ve bitki artıklarından biyogaz üretimi de son yıllarda üzerinde en çok durulan ve araştırılan konular arasındadır. Bu çalışmada, hayvancılığın Muş İli’ndeki yeri ve hayvan atıklarından elde edilen gübre miktarına karşılık biyogaz miktarları tespit edilmiştir.
msufbd
Keywords: Biyogas; Enerji; Çevresel etkiler