İş yeri nezaketsizliğinin intikam niyetine etkisinde örgüt ikliminin rolü - Kaynak, İnan (Engin ÇAKIR, 2021)
İş yeri nezaketsizliği ve intikam niyeti örgütler açısından olumsuz olarak kabul edilen kavramlardır. Örgüt iklimi ise örgütsel hedefler ve çıktılara etkisinden dolayı önemli görülen bir kavramdır. Bu çalışmanın amacı, iş yeri nezaketsizliğinin intikam niyetine etkisini araştırmaktır. Ayrıca bu ilişkide örgüt ikliminin aracı rolü incelenmiştir. Bu yüzden sivil havacılık sektöründeki 153 uçuş personeliyle anket çalışması yapılmıştır. Çalışma sonuçlarına göre, nezaketsizlik intikam niyetini pozitif yönde, örgüt iklimini negatif yönde etkilemektedir. Örgüt iklimi ise intikam niyetini negatif yönde etkilemektedir. Ayrıca çalışma kapsamında nezaketsizlik ile intikam niyeti arasındaki ilişkide kısmi aracılık tespit edilmiştir.
The role of the organizational climate in the effect of workplace incivility on revenge intention
Keywords: İş Yeri Nezaketsizliği; İş Yeri Kabalığı; İntikam Niyeti; Örgüt İklimi